Seura

Sirius Taekwon-Do on ITF Taekwon-Doa opettava espoolainen yhdistys. Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, joka sopii kaikenikäisille, kaikenkokoisille ja kaikenkuntoisille liikkujille. Seuramme tarjoaa Taekwon-Don opetusta lapsille ammattitaitoisen ja kokeneen opettajan ohjauksessa. Sirius Taekwon-Do ry on Suomen ITF Taekwon-Do ry:n jäsenseura.

Seuramme nimi tulee tähdestä nimeltä Sirius, joka on tähtitaivaan kirkkain tähti Maasta katsottuna. Toimintamme lähtökohtana on, että jokainen harrastaja saa loistaa ja olla oman elämänsä tähti.

Sirius Taekwon-Don visiona on tarjota laadukas, innostava ja turvallinen harrastus lapsille jokaisen yksilölliset tavoitteet ja taidot huomioiden. Seurassamme saa harrastaa ihan vain harjoittelun ja oppimisen ilosta. Kilpailla saa, mutta ei ole pakko. Harjoittelussa keskitytään omaan kehitykseen ja itsensä voittamiseen, ei muihin vertaamiseen.

Koska kyseessä on kamppailulaji, turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kokenut opettaja varmistaa, että harjoitteet ovat turvallisia ja ikäluokalle sopivia. Pienet kolhut kuitenkin kuuluvat lasten arkeen eikä niiltä ole tarkoitus välttyä tässäkään liikuntaharrastuksessa. Itämaisiin kamppailulajeihin kuuluu vahvasti hyvät käytöstavat, toisten huomioiminen ja kunnioittaminen sekä kurinalaisuus. Harjoituksissa tulee kuunnella ja noudattaa annettuja ohjeita. Pienimpiä harjoittelijoita opetetaan asteittain seuraamaan opetusta. Kuri on tärkeää myös harjoittelun turvallisuuden kannalta. Vaikka harjoittelu on kurinalaista, se ei ole totista vaan harjoituksissa saa iloita ja nauttia.