Ohjeita vanhemmille

 

Harjoitusten seuraaminen

Huoltajat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia alkeiskurssin kahdella ensimmäisellä harjoituskerralla. Tämän jälkeen toivomme huoltajien odottavan salin ulkopuolella, jotta lapset voivat keskittyä parhaalla mahdollisella tavalla harjoitteluun ja opetukseen. Jos lapsesi ei uskalla jäädä yksin saliin, neuvottele asiasta opettajan kanssa.

 

Lapsen tuominen ja hakeminen

Huolehdithan ystävällisesti, että lapsesi on ajoissa harjoituksissa. Varmista, että lapsi löytää perille pukuhuoneeseen ja harjoitussaliin. Taekwon-Do-puku vaihdetaan päälle vasta pukuhuoneessa, ei kotona. Jos puku on jo matkalla päällä, se kuraantuu helposti jo muutamasta juoksuaskeleesta. Varmista lasta hakiessasi, että hänellä on kaikki tavaransa mukanaan.

 

Varusteet

Aluksi varusteiksi riittävät liikuntaan sopivat vaatteet (mieluiten pitkälahkeiset housut), puhtaat ja paljaat jalat sekä vesipullo. Kirjoittakaa lapsen nimi vesipulloon sekaannusten välttämiseksi. Harjoittelijat saavat alkeiskurssin aikana Taekwon-Do-puvun ja vyön. Opeta lapsi ottamaan puku pois treenirepusta harjoituksista kotiin tullessaan. Puku pidetään siistinä ja pestään säännöllisesti. Vyötä ei pestä. Pukua pidetään päällä vain harjoituksissa, ei esimerkiksi matkalla harjoituksiin.

 

Vessakäynnit

Ohjeista lastasi käymään vessassa ennen harjoitusten alkua. Tavoitteena on, että harjoittelijoiden ei tarvitsisi poistua salista kesken harjoitusten esimerkiksi vessahädän takia. Jos hätä kuitenkin yllättää, saa opettajalta toki luvan käydä vessassa. Harjoittelijoiden tulee suoriutua vessakäynneistään itsenäisesti.

 

Vyökokeet

Taekwon-Dossa pidetään vyökokeita aika ajoin. Vyökokeeseen voi osallistua, kun osaa nykyiselle vyöarvolleen kuuluvat asiat riittävän hyvin ja on valmis jo oppimaan uutta. Opettaja arvioi jokaisen oppilaan valmiuden yksilöllisesti ja jokainen etenee vyöarvoissa omaa tahtiaan. Vanhemmat voivat auttaa lastaan vyöarvokohtaisten asioiden opettelussa ja vyökokeisiin valmistautumisessa myClubista löytyvien vyökoevaatimusten ja teoriamateriaalien avulla.

 

Poissaoloista ilmoittaminen

Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Jos lapsi on toistuvasti pois harjoituksista, ilmoita siitä opettajalle sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 

Jos harjoittelu loppuu

Jos harjoittelija haluaa lopettaa harjoittelun, siitä tulee ilmoittaa opettajalle. Harjoitusmaksuja tai niiden osia ei palauteta, vaikka harjoittelu loppuisi kesken kauden.

Jos harjoittelija esimerkiksi muuttaa toiselle paikkakunnalle ja haluaa siirtyä toiseen seuraan harjoittelemaan, tulee tästä ilmoittaa opettajalle. Taekwon-Don lajiprotokollan mukaisesti vanhan ja uuden seuran opettajat sopivat keskenään oppilaan siirtymisestä uuden opettajan alaisuuteen.