Aloita Taekwon-Do

Taekwon-DoTaekwon-Do on korealainen kamppailulaji, joka tarjoaa monipuolista, hauskaa ja sopivan haastavaa liikuntaa lapsille. Liikuntataitojen lisäksi opetellaan hyviä käytöstapoja ja mielen hallintaa.

Taekwon-Don harjoittelun pääset aloittamaan osallistumalla alkeiskurssille. Järjestämme syksyllä 2019 kolme alkeiskurssia eri-ikäisille lapsille. Kurssit alkavat 20.-22.8.2019. Opetuskielenä on suomi.

 

Syksyn 2019 alkeiskurssit

Tapiolan kurssi alkaa tiistaina 20.8. ja Matinkylän kurssit torstaina 22.8.2019.

 

5–6-vuotiaat tiistaisin klo 17:00–17:55 Tapiola Ilmoittautuminen päättynyt
5–6-vuotiaat torstaisin klo 17:00–17:55 Matinkylä Ryhmä täynnä
7–10-vuotiaat torstaisin klo 18:00–18:55 Matinkylä Ryhmä täynnä

 

Harjoituspaikkojen osoitteet

Tapiola: Vindängens skola, Tuulikuja 8, 02100 Espoo
Matinkylä: Tiistilän koulun rakennus B, Tiistilänkuja 4, 02230 Espoo

 

Mitä alkeiskurssilla harjoitellaan?

Taekwon-Don alkeiskurssilla opetellaan lajiin kuuluvia käytöstapoja ja ensimmäisiä lajitekniikoita sekä liikutaan monipuolisesti ikätason mukaan. Taekwon-Do-tekniikoihin kuuluu erilaisia torjuntoja, lyöntejä ja potkuja, jotka kehittävät koordinaatiota ja kehonhallintaa. Harjoittelun edistyessä tekniikoista kasataan liikesarjoja, joiden opettelu harjoittaa kärsivällisyyttä ja muistia. Taekwon-Don harjoittelussa pyritään kehittämään muun muassa harjoittelijan keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä, toisten huomioimista, kohteliaisuutta ja itsehillintää.

Lue lisää Taekwon-Dosta täältä.

 

Miten pääsee mukaan?

Alkeiskurssille ilmoittaudutaan seuran myClub-palvelussa klikkaamalla yllä olevaa ”Ilmoittaudu tästä” -linkkiä. Siirryt myClubiin, jossa pääset rekisteröitymään uudeksi käyttäjäksi. MyClub-tapahtumassa on tarkemmat ohjeet uuden käyttäjätunnuksen luomiseksi.

Huomaathan, että osa myClubin toiminnoista ei toimi Internet Explorerilla. Täältä näet listan tuetuista selaimista.

Ensimmäisille harjoituskerroille on hyvä pukea mukavat liikuntavaatteet, housuissa on hyvä olla pitkät lahkeet. Harjoittelemme paljain jaloin. Ota omalla nimelläsi varustettu vesipullo mukaan harjoituksiin. Kurssilaisille tilataan Taekwon-Don harjoituspuvut ilmoittautumisessa annetun koon perusteella. Tilaus tehdään alkeiskurssin kokeiluajan päätyttyä.

 

Vanhempien rooli

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan harjoituksia kahdella ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen toivomme vanhempien odottavan salin ulkopuolella, jotta lapset saavat rauhassa keskittyä harjoitteluun. Vanhemmat ovat aina tervetulleita vyökokeisiin näkemään lapsensa taitojen karttumista. Vanhemmilta ei edellytetä osallistumista talkoisiin tai muuhun vapaaehtoistoimintaan. Vyökokeisiin valmistautumisessa vanhemmat voivat kuitenkin olla suureksi avuksi lapselleen, varsinkin jos lapsi ei osaa vielä lukea.

Kannattaa lukea myös vanhemmille suunnatut ohjeet.

 

Maksut

Alkeiskurssi kestää joulukuun alkuun asti. Kurssin hinta on 135 € sisältäen harjoituspuvun ja valkoisen vyön sekä ensimmäisen vyökokeen. Kurssimaksusta lähetetään lasku sähköpostilla myClubin kautta.

Kaikilla Taekwon-Don harrastajilla tulee olla Suomen ITF Taekwon-Do ry:n lisenssi. Lisenssi on voimassa 1.9.2019–31.8.2020. Kaudella 2018-2019 lisenssin hinta oli 32 €, tulevan kauden lisenssin hinta vahvistuu myöhemmin. Lisensseistä lähetetään kurssilaisille lisätietoa kurssin alussa.

Valkoisten vöiden vyökokeet maksavat 5 €. Ensimmäinen eli keltaisen natsan vyökoe sisältyy alkeiskurssin hintaan.

 

Peruutusehdot

Alkeiskurssin kaksi ensimmäistä harjoituskertaa (20.8. ja 27.8. / 22.8. ja 29.8.) voi käydä kokeilemassa sitoumuksetta. Jokainen oppilas tulee kuitenkin ilmoittaa alkeiskurssille etukäteen rekisteröitymällä myClubiin. Jos ei halua jatkaa kurssilla kahden kokeilukerran jälkeen, siitä tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen info (at) siriustkd . fi 1.9.2019 mennessä. Pelkkä harjoituksista pois jääminen tai suullinen ilmoitus ei riitä. Mikäli peruutusta ei tehdä 1.9.2019 mennessä, oppilas on velvollinen maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.


Yhteystiedot

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä kurssin opettajaan:
Veera Häyrynen
info (at) siriustkd . fi
0503442676